İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde mimarlık lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı. 1990-2010 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık bölümlerinde tam zamanlı olarak, Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları yüksek lisans programında yarı zamanlı olarak ders verdi. Gediz Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde profesör olarak 23 Temmuz 2016 tarihine kadar bölüm başkanlığını yürüttü. Araştırma konuları antioryantalizm, mimarlık eleştirisi ve cinsiyet-mekan üzerinedir.
Ödüller
2002 Milka Bliznakov Prize, Commendation, International Archive of Woman Architects, Virginia Tech.
Çiğdem Üstün, doktorasını University of Limerick, İrlanda’da Avrupa Birliği ve Türkiye güvenlik kültürleri üzerine tamamlamıştır. 2014 yılında Avrupa Birliği alanında doçentlik ünvanını almıştır. Araştırma alanları AB-Türkiye ilişkileri, AB ve Türkiye komşuluk politikaları üzerine yoğunlaşmaktadır.
Yayınları arasında Turkey's Policies in its Overlapping Neighbourhood with Russia and the EU, in Security in Shared Neighbourhoods Foreign Policy of Russia, Turkey and the EU, Rémi Piet and Licínia Simão (der), Palgrave, 2016; Global Governance and International Security Organizations: The OSCE and NATO, in Multilateralism in Global Governance Formal and Informal Institutions, A. Tutumlu and G. Güngör (der.), Peter Lang, 2016; Özgehan Şenyuva, Çiğdem Üstün, NATO-Türkiye İlişkileri Türkiye Kamuoyu ve Elit Algıları, Güvenlik Çalışmaları Dizisi, Mustafa Aydın (der.), İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2013; "Regional Cooperation Efforts in the Black Sea Region: Black Sea Synergy" in Blue Black Sea: New Dimensions of History, Security, Strategy, Energy and Economy, Giray Saynur Bozkurt (der.), Cambridge Scholars Publishing, 2013; Özgehan Şenyuva and Çiğdem Üstün, "Turkish Political Elite Perceptions on Security", in Debating Security in Turkey Challenges and Changes in the Twenty-First Century, Ebru Canan-Sokullu (der.) Lexington Books, December 2012; Turkey and European Security Defence Policy: Compatibility and Security Cultures in a Globalised World, I.B. Tauris, 2010; Europeanisation of foreign policy: The Case of Turkish Foreign Policy towards the Black Sea Region, Journal of Southeast Europe and Black Sea Studies, vol 10, no 2, 2010; Atila Eralp, Michele Comelli, ve Çiğdem Üstün (der.), The European Neighbourhood Policy and the Southern Mediterranean: Drawing from the Lessons of Enlargement, METU Press, 2009 bulunmaktadır.
Yayınlarına
https://independent.academia.edu/cigdemustun adresinden ulaşılabilir.
Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, kalkınma iktisadı alanında, yenilikçi yerli üretim ekonomisi, afet ve göç ekonomisi, yeşil işler ve mesleki eğitimin toplumsal boyutu gibi alanlarda çalışıyor. 2022-2023 yıllarında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak çalışan Murad Tiryakioğlu, yazarı, editörü ve eş-editörü olduğu kitapların yanı sıra Satın Almanın Sosyal Geleceği, Beklenen İstanbul Depreminin Sektörel Etkileri gibi çalışmaları var. Hatay için Yaşamdaşlık Rehberi ve Yol Haritası’na danışmanlık yapan Tiryakioğlu 2017 yılında kurduğu Yerli Yeşil Yeni Platformu aracılığıyla yerli, yeşil ve yenilikçi üretim hakkında çok yönlü farkındalık çalışmaları yürütüyor ve bu coğrafyanın anlatılması gereken harika ve sıra dışı hikayelerini derlemeye ve yaygınlaştırmaya gayret ediyor.